Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Welzijn op recept

Welzijn op Recept pakt problemen aan

Stel, u bent naar uw huisarts geweest met lichamelijke klachten. Of met slaap- of eetproblemen. Of u heeft last van somberheid, stress en/of angstklachten. Misschien zijn uw klachten ontstaan door een ingrijpende gebeurtenis, zoals de ernstige ziekte van een partner, een verhuizing of financiële problemen? Of merkt u dat u door uw klachten niet genoeg meer onder de mensen komt. Om u te ondersteunen kan uw huisarts u doorverwijzen naar Welzijn op Recept.

Welzijn op Recept gaat met u in gesprek

Met Welzijn op Recept krijgt u een welzijnscoach van Woej toegewezen. De welzijnscoach gaat met u in gesprek en bekijkt samen met u hoe u weer meer plezier kunt krijgen in het leven. Bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten te ondernemen. Of door hulp bij praktische problemen. Het resultaat van het gesprek is een voorstel op maat, dus afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Hoe werkt Welzijn op Recept?

Uw huisarts meldt u aan bij de welzijnscoach van Woej. De welzijnscoach neemt vervolgens telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek. Tijdens dit gesprek stelt u samen een plan op dat bij u past.

Wat kunnen wij, samen met u, in gang zetten:

  • Ondersteuning bij vragen op het gebied van wonen, zorg en financiën
  • Mantelzorgondersteuning
  • Samen eten, hobby en vrijetijdsbesteding
  • Meer bewegen
  • Vrijwilligerswerk

De welzijnscoach is goed op de hoogte van andere organisaties die u van dienst kunnen zijn. In overleg brengt zij u in contact of doet een aanvraag voor u. Gedurende maximaal 6 maanden houdt de welzijnscoach contact met u om te horen hoe het gaat. Zo nodig kan het plan worden bijgesteld. In bijzondere gevallen is verlenging mogelijk.

Uiteraard is deelnemen aan Welzijn op Recept vrijwillig. Uw huisarts meld u pas aan na overleg met u. Ook vraagt hij uw toestemming om door ons op de hoogte gehouden te worden.

Lees ook het interview over Welzijn op Recept