Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Welzijn op recept

Welzijn op Recept pakt problemen aan

U bent naar uw huisarts geweest met lichamelijke klachten, slaap- of eetproblemen, somberheid, stress en/of angstklachten. Misschien zijn uw klachten ontstaan door een ingrijpende gebeurtenis, zoals de ernstige ziekte van een partner, een verhuizing, verandering van school, huisvestings- of financiële problemen? Om u te ondersteunen kan uw huisarts u doorverwijzen naar Welzijn op Recept.

Welzijn op Recept gaat met u in gesprek

Met Welzijn op Recept krijgt u een welzijnscoach van Woej toegewezen. De welzijnscoach gaat met u in gesprek en bekijkt samen met u hoe u zelf weer grip kunt krijgen op uw leven. Bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten te ondernemen. Het resultaat van het gesprek is een welzijnsarrangement op maat, dus volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Hoe werkt Welzijn op Recept?

Uw huisarts meldt u aan bij de welzijnscoach van Woej. De welzijnscoach neemt vervolgens binnen 2 weken na de aanmelding contact met u op om een afspraak te maken voor een intake. Tijdens deze intake stelt u samen een welzijnsarrangement op dat bij u past. Om uw eigen veerkracht, zelfvertrouwen en motivatie te versterken kan het welzijnsarrangement bestaan uit:

  • Ondersteuning bij vragen op het gebied van wonen, zorg en financiën
  • Mantelzorgondersteuning
  • Samen koken/eten, hobby en vrijetijdsbesteding
  • Meer bewegen
  • Vrijwilligerswerk

Kortom, voor iedereen wordt naar een op maat gemaakte oplossing gekeken. Uiteraard is deelnemen aan Welzijn op Recept vrijwillig.
Om deel te nemen aan Welzijn op Recept neemt u contact op met uw huisarts.