Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Odensehuis

Soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden, iets te onthouden, dagelijkse handelingen uit te voeren, je te oriënteren ……’

Als u te maken krijgt met geheugenklachten of beginnende dementie, wordt het leven anders, ook voor uw naasten. Meestal gaan de veranderingen geleidelijk. Veel is nog wél mogelijk. Juist daarom is het fijn om mensen in dezelfde situatie te ontmoeten en actief te blijven. Dat kan in het Odensehuis, dat in 2024 start in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Woej is momenteel op zoek naar een geschikte locatie. Er zijn in Nederland nu bijna 60 Odensehuizen.

Elkaar ontmoeten

Het Odensehuis is een gastvrije plek voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie en zelfstandig thuis woont in Leidschendam, Voorburg of Stompwijk. Als u binnen de mogelijkheden streeft naar een plezierige invulling, zelfstandigheid en kwaliteit van leven dan kunt u in het Odensehuis anderen ontmoeten die hetzelfde meemaken. U kunt leren van elkaar en samen activiteiten ondernemen. Ook mantelzorgers en naasten zijn welkom.

Het is een veilige plek waar u zich thuis kunt voelen. Bij ons staat gelijkwaardigheid en uw kwaliteit van leven centraal. Dit betekent vrijheid voor de deelnemers en hun naasten om het eigen leven zo goed mogelijk te blijven voortzetten. In het Odensehuis zijn we benieuwd naar wat u graag doet en kunt u uw kennis en kunde delen met andere deelnemers of nieuwe talenten ontdekken. We bedenken met elkaar de activiteiten die gedaan worden. Ook zijn er vaste activiteiten, zoals de start van de dag met (lokaal) nieuws, bewegen/wandelen. We kunnen daarnaast herinneringen ophalen, een thema verkennen, handwerken, een boek bespreken of naar een (film)voorstelling of museum gaan.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in het Odensehuis. Ze doen mee met de groep en ondersteunen en organiseren waar nodig. Alle vrijwilligers worden getraind en zoveel mogelijk ingezet op basis van hun interesses en kwaliteiten. Belangstelling om vrijwilliger te worden? Neem contact op!

Contact

Heeft u interesse om als deelnemer naar het Odensehuis te komen of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neemt u dan contact op met Lonneke de Vries, coördinator Odensehuis, telefoon 06 – 39512852, lonneke.devries@woej.nl