Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Workshop edelsmeden en 20-jarig bestaan cursus edelsmeden

Tijdens een workshop op zaterdag 28 januari kunt u kennis maken met het mooie ambacht edelsmeden. Door te zagen, vijlen en solderen creëert u een hanger naar eigen ontwerp. Deze hanger maakt u van het zilverkleurige materiaal alpaca. Goudsmid Anne-marie Huf geeft deze workshop in Voorburg.

Zaterdag 28 januari van 13:00 – 16:00 uur.
Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper, Van Royenstraat 2 in Voorburg.
Kosten: € 40,- inclusief materiaal.

Inschrijven kan via: www.emailleren-edelsmeden.com
of telefoon 06 – 238 528 88

20 jaar edelsmeden: een pareltje in Voorburg

Parel, amethist of granaat. Allerlei soorten edelstenen worden verwerkt in zelfgemaakte sieraden tijdens de cursus edelsmeden in wijk- en dienstencentrum De Groene Loper.

Dit jaar bestaat de cursus 20 jaar. Veel cursisten hebben al vele jaren les in het maken van zilveren ringen, hangers, spelden en dergelijke naar hun eigen ontwerp of een modieuze stijl.

Elke dinsdagochtend, dinsdagmiddag en woensdagavond werkt iedereen hard en het is nooit stil tijdens de lessen. Je hoort het geluid van zagen, vijlen, kloppen en solderen, zoals goudsmeden dat al eeuwenlang doen.

Docente en goudsmid Anne-Marie Huf ziet erop toe dat de cursisten alle technieken op de juiste wijze uitvoeren. Dat vinden ze soms best wel eens moeilijk, maar de docente weet bij iedereen zijn eigen talent te begeleiden en uit te dagen. De een kan heel precies ajour-zagen en de ander houdt van experimenteren en kijken wat je met zilver of koper allemaal kan doen. Zo ontstaat er altijd weer een prachtig sieraad.

Bij edelsmeden ben je nooit uitgeleerd, maar hoe ontstaan steeds weer nieuwe ideeën? De een haalt inspiratie uit de natuur of een kunststroming en de ander wil een mooie edelsteen tot zijn recht laten komen in een eenvoudige zetting. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Om het 20-jarig bestaan van de cursus edelsmeden te vieren krijgt elke cursist een parel. En de opdracht om er een mooi sieraad van te maken.

Bent u benieuwd hoe dat gaat worden? U bent van harte uitgenodigd eens te komen kijken tijdens de lessen in De Groene Loper. Een proefles volgen is ook mogelijk.

Dinsdagochtend van 10:00 – 12:00 uur  prijs: € 8,50 per les.
Dinsdagmiddag van 13:30 – 15:30 uur   prijs: € 8,50 per les.
Woensdagavond van 19:30 – 22:00 uur  prijs: € 12,75 per les.