Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Leidschendam-Voorburg slaat handen ineen om hulpgoederen in te zamelen voor de Oekraïne

PERSBERICHT SPORT EN WELZIJN LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Dagelijks zien we allemaal de verschrikkelijke gebeurtenissen die momenteel plaatsvinden in Oekraïne. Het land lijkt ver weg maar de hoofdstad Kiev ligt dichterbij dan het Portugese Lissabon. Wat veel inwoners van onze gemeente niet weten is dat in Voorburg de Oekraïense school is gehuisvest. De Oekraïense School Wesselka is ruim 10 jaar geleden geopend door de Stichting Oekraïne Culturalis, die taal- en culturele lessen verzorgt aan kinderen en volwassenen uit heel Nederland.

Gemeentebrede inzamelingsactie

Samen met Oekraïense School Wesselka en Stichting Oekraïne Culturalis slaan verschillende organisaties, bedrijven en particulieren uit Leidschendam-Voorburg nu de handen ineen om de Oekraïense bevolking te helpen. Zo dragen onder andere Woej, RKAVV, Forum Sport, Vluchtelingenwerk, Foxtaal, Sport en Welzijn bij aan een gemeente brede inzamelingsactie om hulpgoederen voor de Oekraïense bevolking in te zamelen.

Hulpgoederen doneren

Jij kunt ook jouw steentje bijdragen aan de inzamelingsactie. Alle inwoners, (sport)verenigingen, maatschappelijke organisaties en/of bedrijven die iets kunnen missen, worden opgeroepen om hulpgoederen te doneren.

Er is dringend behoefte aan: lampen/kaarsen, volle batterijen, conserven in blik (groenten, peulvruchten, fruit, vis etc.), slaapzakken, medicijnen, pijnstillers, hechtmateriaal, verband, bloedzakken, luiers, nachtkijkers/verrekijkers, stroom aggregaten en walkietalkies. De Oekraïense bevolking kan alle steun gebruiken en zal donaties groot of klein zeer waarderen. De Stichting Oekraïne Culturalis zorgt ervoor dat de hier verzamelde hulpgoederen in Oekraïne op de juiste plek terechtkomen. Daarvoor heeft de stichting nauw contact met hulporganisaties in Oekraïne en Nederland en wordt er samengewerkt met de Oekraïense ambassade.

Inzamellocaties

Op de volgende locaties kun je hulpgoederen afgeven:

Oekraïense School

Locatie Sport en Welzijn FS 16
Fransstraat 16 Voorburg

Zaterdag tussen 11:30 en 14:00 uur

 

Woej

Wijk- en Dienstencentrum De Groene Loper

Van Royenstraat 2 Voorburg

Werkdagen tussen 09:30 en 16:00 uur

 

Sport en Welzijn

Wijkaccommodatie D4

Dobbelaan 4 Leidschendam

Werkdagen tussen 09:30 en 16:00 uur

Heb je als vereniging, maatschappelijke instantie of bedrijf interesse om bij te dragen aan deze inzamelingsactie dan kun je contact opnemen met: Wilko Beekes, wilko.beekes@senw-lv.nl, 06 -31 69 76 65.