Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Vrijwilliger van het jaar 2021 bij de Vliet Awards: Jelle!

Jelle van Heiningen heeft bij de Vliet Awards de prijs gewonnen in de categorie individuele vrijwilligers! Hij is daarvoor aangemeld door woonzorgcentrum Schoorwijck, waar hij vrijwilligerswerk doet. Maar ook bij Woej is hij in zijn element. Hij is het aanspreekpunt bij de receptie van wijk- en dienstencentrum De Plint van Woej. Wij zijn trots op Jelle.

Twee jaar geleden heeft hij een fietsongeluk gehad en als gevolg daarvan heeft hij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Het gaat nu gelukkig goed met Jelle; zo goed, dat hij over een tijdje weer aan het (betaalde) werk kan gaan. Voordat het zover is, doet hij ervaring op via vrijwilligerswerk om op die manier zijn belastbaarheid te vergroten en verder te revalideren.

Jelle: ‘In april 2021 ben ik bij Woej begonnen, eerst bij De Groene Loper en nu bij De Plint. Als ik het in één woord moet omschrijven is dat winnen. Hier help je niet alleen andere mensen, maar je helpt ook jezelf. Je leert hier zovéél.
Goed je aandacht verdelen tussen verschillende taken, omgaan met onverwachte situaties en het begeleiden van mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen. Als je hoort dat je anderen goed geholpen hebt en je ook vooruitgang bij jezelf ziet, dan begin je elke dag weer met plezier aan je werk. Ik heb hier dus al heel erg veel geleerd en ik ben nog niet klaar. Hier worden ook steeds nieuwe kansen geboden om verder te komen.’

Gefeliciteerd Jelle!