Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Jarige Rotary Voorburg trakteert Jonge Helden

Dit persbericht is op 19 november verstuurd door Rotary Voorburg

Rotary Voorburg bestaat 75 jaar. Om dit te vieren steunt het de Jonge Helden van stichting Woej. Jonge Helden zijn jongeren die zorgen voor een naaste. Dit kan hun vader, moeder, broertje of zusje zijn, die zorg nodig heeft vanwege een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind.

Een op de vijf jongeren groeit op met zorgtaken voor een ander. Officieel heten ze jonge mantelzorgers, maar in Leidschendam-Voorburg heten ze Jonge Helden. Want dat ben je wel, als je zo veel verschil maakt in iemands leven! Jonge Helden verdienen onze en uw steun. Rotary Voorburg wil meer bekendheid genereren voor de Jonge Helden. En geld inzamelen zodat de Jonge Helden ook eens zelf in het middelpunt staan en kunnen ontspannen met een uitje, excursie of feest.

Burgemeester Bijl ontvangt speciale beker
Om deze Jonge Helden te steunen organiseert Rotary Voorburg een beker-actie. Deze actie gaat van start met de overhandiging van de eerste speciale reisbeker aan burgemeester Jules Bijl. Op zaterdag 27 november om 11 uur krijgt Bijl de eerste beker aangeboden nabij de Oude Kerk in de Herenstraat te Voorburg, waarna de verkoopactie van start gaat. Op alle zaterdagen tot Kerst verkopen Rotary-leden op diverse plekken in het Huygenskwartier Voorburg speciale reisbekers, al dan niet gevuld met warme chocolademelk. Ook is de speciale beker te koop bij enkele winkeliers, zoals bij lunchroom Aan de tafel en bij kaaswinkel Proefhuys. De bekers inclusief warmhouddeksel kosten tien euro per stuk. De netto-opbrengst van de actie gaat geheel naar het jubileumdoel: het project Jonge Helden.

Beeld ‘de Mantel’
Jonge Helden zijn mantelzorgers, vandaar dat op de reisbeker een afbeelding van een mantel is geplaatst. Inspiratie voor de afbeelding vond Rotary in het beeld ‘de Mantel’ bij het gelijknamige zorgcentrum in Voorburg. Dit beeld is gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn (1947-2021), ook jarenlang een gewaardeerd lid van Rotary Voorburg.

Over de Jonge Helden en stichting Woej
De Jonge Helden is een project van Stichting Welzijn Oud & Jong (Woej), in samenwerking met Stichting Welzijn en Sport. Even zonder zorgen zijn is belangrijk. Daarom wordt ontspanning en gezelligheid geboden tijdens chillmiddagen (elke twee weken) en af en toe een uitje. Zonodig bieden de jongerenwerkers ook individuele begeleiding. Vanuit het project wordt ook voorlichting gegeven, zodat verwijzers weten van het bestaan van Jonge Helden en wat zij kunnen doen.

Rotary Voorburg 75 jaar jong
Rotary Voorburg is een serviceorganisatie, dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten diens te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Rotary Voorburg bestaat dit jaar 75 jaar, telt ruim 40 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie met 34.000 clubs in bijna 200 landen en 1,2 miljoen leden. Nederland telt ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs.

Einde persbericht

Woej dankt de Rotary heel hartelijk voor deze bekeractie, waarmee ze de Jonge Helden van Voorburg-Leidschendam steunen!

Willy Tiekstra
Directeur-bestuurder

warmhoudbeker Rotary