Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Bijzondere beker voor burgemeester Bijl

PERSBERICHT Rotary Voorburg

Burgemeester Jules Bijl van Leidschendam-Voorburg heeft op zaterdag 27 november een bijzondere beker in ontvangst genomen. Hij kreeg het eerste exemplaar van een speciale warmhoudbeker, een actie die de jarige Rotary Voorburg heeft opgezet om Jonge Helden te steunen.

Jonge Helden zijn jongeren die zorgen voor een naaste zoals hun vader, moeder, broertje of zusje. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind. Rotary Voorburg, 75 jaar jong, wil meer bekendheid genereren voor de Jonge Helden. En met de verkoop van de bijzondere bekers geld inzamelen, zodat de Jonge Helden ook eens zelf in het middelpunt staan en kunnen ontspannen met een uitje, excursie of feest.

Burgemeester Bijl is geschrokken
Burgemeester Bijl nam graag de eerste beker in ontvangst uit handen van Jan-Willem de Koning, voorzitter van de lustrumcommissie van Rotary Voorburg. Bijl zei geschrokken te zijn van de cijfers dat een op de vijf jongeren thuis mantelzorgtaken uitvoert, en dat ze daardoor niet een onbezorgde jeugd hebben. Hij is blij dat Rotary Voorburg met deze actie deze Jonge Helden terecht in het zonnetje zetten.

Bij het officiële moment, muzikaal omkleed door enkele tamboers van muziekvereniging Forum Hadriani, feliciteerde burgemeester Bijl ook Rotary Voorburg met het lustrum en respectabele leeftijd van 75 jaar. Bijl zei te hopen dat de verkoopactie succesvol is en alle bekers verkocht worden.

Verkoopactie om Jonge Helden te steunen
Met dat burgemeester Bijl de eerste beker in ontvangst nam, startte de verkoopactie. Op alle zaterdagen tot Kerst verkopen Rotary-leden op diverse plekken in het Huygenskwartier Voorburg de speciale dubbelwandige reisbekers, al dan niet gevuld met warme chocolademelk. Ook is de speciale beker te koop bij een groot aantal winkeliers in het Huygenskwartier. De bekers inclusief warmhouddeksel kosten tien euro per stuk. De netto-opbrengst van de actie gaat geheel naar het jubileumdoel: het project Jonge Helden.

Afbeelding van ‘de Mantel’
Omdat Jonge Helden mantelzorgers zijn, staat de reisbeker een afbeelding van een mantel. Inspiratie voor de afbeelding vond Rotary in het beeld ‘de Mantel’ bij het gelijknamige zorgcentrum in Voorburg. Dit beeld is gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn (1947-2021), ook jarenlang een gewaardeerd lid van Rotary Voorburg.

Over de Jonge Helden en stichting Woej
De Jonge Helden is een project van Stichting Welzijn Oud & Jong (Woej), in samenwerking met Stichting Welzijn en Sport. Even zonder zorgen zijn is belangrijk. Daarom wordt ontspanning en gezelligheid geboden tijdens chillmiddagen (elke twee weken) en af en toe een uitje. Zonodig bieden de jongerenwerkers ook individuele begeleiding. Vanuit het project wordt ook voorlichting gegeven, zodat verwijzers weten van het bestaan van Jonge Helden en wat zij kunnen doen.

Rotary Voorburg 75 jaar jong
Rotary Voorburg is een serviceorganisatie, dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten diens te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Rotary Voorburg bestaat dit jaar 75 jaar, telt ruim 40 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie met 34.000 clubs in bijna 200 landen en 1,2 miljoen leden. Nederland telt ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs.

Dank aan Rotary Voorburg voor deze mooie actie en LVTV voor de video!

[VIDEO] Rotary bestaat 75 jaar en zamelt geld in voor Stichting Jonge Helden

Burgemeester Bijl met de beker