Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Vrijwilligster Ali en Proeflokaal Sijgje Voorburg

In deze unieke tijden ontstaan veel bijzondere initiatieven. Deze kunnen uiteraard ook mede dankzij onze bijzondere vrijwilligers tot stand komen! Gisteren zijn er opnames gemaakt over een van de initiatieven uit de buurt door de gemeente Leidschendam Voorburg. Onze vrijwilligster Ali en Rieneke van Proeflokaal Sijgje spelen hierin de hoofdrol.

In het begin van de coronacrisis kwam, via Fenomeen Bovenveen, het signaal binnen dat er enkele restaurants zijn die hun ontstane overschot aan heerlijke maaltijden niet willen verspillen. In plaats daarvan willen zij bijdragen in deze, voor veel mensen, zware tijden en ervoor zorgen dat een ander daar mee geholpen is. Een hele mooie missie om een maatschappelijke bijdrage te willen leveren in een, zeker ook voor ondernemers, economisch uitdagende tijd.

Zo kwam Woej in contact met restauranteigenaar Rieneke van Proeflokaal Sijgje in Voorburg en ook haar streven is dat alles wat ze over heeft aan maaltijden goed terecht komt. Een contact tussen haar en onze vrijwilligster Ali was snel gelegd. Ali stond en staat paraat om maaltijden in ontvangst te nemen die over zijn en deze te doneren in de buurt, daar waar de bewoners ze het hardste kunnen gebruiken. Al een paar keer zijn er een aantal buurtbewoners verblijd met dit hartverwarmende initiatief van proeflokaal Sijgje in Voorburg. Een waardevolle verbinding tussen een ondernemer en een vrijwilliger van Woej, waar we trots op zijn!