Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Vrijwilligers Koningkerk, Woej en ‘Eet je mee’-team zorgen wekelijks voor verse maaltijd aan huis

PERSBERICHT

Elke week krijgen zo’n veertig inwoners van Leidschendam en Voorburg een vers bereide maaltijd thuisbezorgd. De vrijwilligers van het project ‘Koken voor de buurt’ bedachten dit samen met de Koningkerk en Woej. Juist voor mensen voor wie een verse maaltijd niet vanzelfsprekend is. Het idee ontstond toen het door de coronamaatregelen niet meer mogelijk was om met elkaar op locatie te eten.

Denken in mogelijkheden

‘Koken voor de buurt’ startte in 2020 als corona-initiatief. De groep enthousiaste vrijwilligers van het ‘Eet je mee’-team zet zich al jaren in om te koken voor grote groepen in de buurt. Vóór de coronatijd gebeurde dit wekelijks op wijk- en dienstencentrum De Groene Loper van Woej.
‘We koken graag voor mensen in de buurt die dit nodig hebben en willen dit blijven doen!’, aldus de vrijwilligers. Samen met de Koningkerk en Woej werd gedacht in mogelijkheden. Mensen een steuntje in de rug blijven bieden door ze wekelijks een verse maaltijd aan te bieden, niet op locatie maar thuis. Als het financieel mogelijk is, voor een kleine bijdrage die ten goede komt aan het project.

Een vriendelijk woord

De Koningkerk heeft naast het ‘Eet je mee’-team een groep vrijwilligers die elke week de maaltijden bij de mensen thuis leveren in zowel Voorburg als Leidschendam. Deze vrijwilligers geven graag wat aandacht door een vriendelijk woord en een check of mensen nog wat nodig hebben. Mensen die eenzaamheid ervaren, er alleen voor staan of veel zorgen hebben, waarderen dit enorm. Jessy Crul (opbouwwerker bij Woej) : ‘Ik vind het zo mooi dat er in deze bijzondere tijd toch ook zoveel positieve dingen gebeuren en dat mensen veel voor elkaar willen doen.’

Nieuwe bijeenkomst voor samen eten

In juni 2021 werden de mensen voor wie wordt gekookt, uitgenodigd om met elkaar te eten. De Groene Loper was omgetoverd tot een restaurant, waar werd genoten van het samenzijn en een uitgebreid diner. Woej-busjes haalden minder mobiele mensen op en brachten ze thuis.
Ook dit voorjaar staat er weer een bijeenkomst op het menu. Mensen ook echt met elkaar verbinden en elkaar laten ontmoeten. Dat is naast het gezonder eten nog een belangrijke missie, waar zowel het ’Eet je mee’-team,  de Koningkerk en Woej helemaal voor gaan en staan!