Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Uitreiking rapport onderzoek LHBTQI+ aan wethouder Floor Kist

PERSBERICHT

Anke van den Nouland, vrijwilliger bij de Roze Plus Soos, overhandigt wethouder Floor Kist op 5 november een rapport. Hierin staan bevindingen, conclusies en aanbevelingen over oudere LHBTQI+’s in Leidschendam-Voorburg. De uitreiking vindt plaats tijdens de Roze Plus Soos bij Woej in Leidschendam.

In opdracht van de gemeente voerden Woej en COC Haaglanden in 2020 gezamenlijk een onderzoek uit over oudere LHBTQI+’s in Leidschendam-Voorburg. Hierbij is onderzocht hoe het is gesteld met de hulp en zorg voor LHBTQI+ 50-plussers in Leidschendam-Voorburg. De gemeente wil meer inzicht hebben in de LHBTQI+ vriendelijkheid van zorg- en welzijnsorganisaties. Maar ook vooral goed in beeld krijgen wat de (zorg)behoeften van oudere LHBTQI+ inwoners zijn.

Dit onderzoek is afgerond en er zijn voorstellen gedaan tot verbetering van de sociale acceptatie en emancipatie van met name oudere LHBTQI+‘s.

Wilt u bij de uitreiking van het rapport aanwezig zijn? Dan bent u van harte uitgenodigd.

Wanneer?
Vrijdag 5 november van 14.00 tot 15.00 uur. Er is ook gelegenheid om na te praten.

Waar?
Wijk- en dienstencentrum De Plint (Woej), Prins Frederiklaan 7, 2263 GZ Leidschendam.

Vooraf graag aanmelden via mandy.vanwinden@woej.nl

LHBTQI+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-en intersekse personen, queer en alle mensen die niet heteroseksueel zijn en zich niet thuis voelen in de hokjes ‘man’ of ‘vrouw’.

Bent u zelf een LHBTQI’er? Heeft u vragen of behoefte aan een gesprek? Kijk dan op www.cochaaglanden.nl of bel 070-364 48 88.