Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Stichting Lotje plaatst kast in De Plint

In wijk- en dienstencentrum De Plint van Woej in Leidschendam staat sinds kort een nieuwe, paarse kast. Deze ‘Kast van Lotje’ is een initiatief van Stichting Lotje. Deze Haagse Stichting helpt gezinnen met kinderen tot 18 jaar, die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In de kast ligt nette, tweedehands kleding, schoenen, boekjes en wat (klein) speelgoed, afgegeven door mensen die het niet meer nodig hebben. Op deze manier helpen mensen uit verschillende wijken elkaar, worden goede spullen nog eens gebruikt en het  belangrijkste: doet Stichting Lotje gezinnen met kinderen een groot plezier.

Hoe werkt het?

• Een hulpverlener in de wijk signaleert dat een gezin het even lastig heeft en iets nodig heeft voor een kind.
• De hulpverlener geeft dit door aan de vrijwilliger/medewerker van Woej op locatie die de ‘Kast’  beheert.
• Zij organiseren een afspraak met de ouder, die vervolgens eenmalig, 3 items mag uitzoeken per kind.
• Is iets niet voorradig, dan neemt de vrijwilliger/medewerker op locatie contact op met Stichting Lotje, zij vullen het dan aan.
• Aanvoer van spullen loopt via mensen die iets over hebben. Zij brengen nette tweedehands kleding, schoenen en speelgoed zelf naar een van ‘de Kasten’ van Lotje. Dit coördineert Stichting Lotje zelf, het is niet de bedoeling dat anderen kleding en dergelijke inleveren bij De Plint.

Kijk voor meer informatie op www.stichtinglotje.nl/de-kast-van-lotje/