Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Leidschendam

Het Oranje Fonds verrastte Stichting Woej met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Wij zijn erg blij met het Buurtcadeau! “Wij willen de bijdrage van het Oranje Fonds gebruiken om twee ruimtes binnen buurtcentrum De Plint op te knappen. Sinds kort hebben de taallessen en de creatieve activiteiten een eigen ruimte gekregen. Deze ruimtes zijn nu nog ingericht voor multifunctioneel gebruik, maar we willen ze graag opnieuw inrichten zodat gelijk duidelijk is wat de functie van de ruimte is. We willen de muren opknappen en nieuw meubilair kopen voor beide ruimtes,” aldus Marloes van der Linden, Buurtwerker in Leidschendam.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.