Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Het Oranje Fonds en Woej dragen bij aan een leuke vakantie voor ouderen

De vakantietijd is voor veel ouderen in Nederland niet de meest leuke periode. Familie en verzorgers gaan op vakantie en activiteiten worden op een laag pitje gezet

Om deze weken door te komen en de pijn iets te verzachten heeft het Oranje Fonds aangeboden om Woej financieel te ondersteunen om deze ouderen toch een leuke vakantietijd te bezorgen. De bezoekers van Woej ontmoetingscentrum en de soos zijn verblijd met verschillende uitjes.

Elke week in de vakantie werd een bezoek gebracht aan oa Boerderij Geertje, De Smulhoeve en Gouden Leeuw. Er zijn tijdens deze uitjes de nodige pannenkoeken verorberd en er is veel gewandeld in het zonnige weer. De sleur van de dag werd op een aangename manier doorbroken en Woej en haar bezoekers bedanken het Oranje Fonds van harte voor het mede mogelijk maken van deze geslaagde dagen.

Het Woej Ontmoetingscentrum in wijk- en dienstencentrum De Plint ondersteunt mensen met lichte tot matige geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag bieden ze activiteiten voor deze groep. Een indicatie is niet nodig.

Het doel is ervoor zorgen dat ook mensen met lichte geheugenproblemen in Leidschendam-Voorburg zolang mogelijk op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen. Het ontmoetingscentrum biedt praktische, emotionele en sociale ondersteuning. Deze ondersteuning is kleinschalig en intensief. Daarom bestaan de groepen uit maximaal 10 bezoekers. Kleinschaligheid is in het centrum belangrijk om de mensen een geborgen en veilige omgeving te bieden met ondersteuning op maat.

Voor de deelnemers is er een gevarieerd programma met onder andere geheugentraining, beweging en creatieve activiteiten. Tussen de middag eten deelnemers gezamenlijk een vers bereide warme maaltijd die wordt verzorgd door vrijwilligers van De Plint.

Meer informatie over het ontmoetingscentrum?
Het ontmoetingscentrum is altijd op zoek naar vrijwilligers die samen met de begeleiders deze ouderen een gezellige dag willen bezorgen. Momenteel is er plek op de groepen.

Bel voor meer informatie naar 070 – 205 47 50 of mail naar info@woej.nl