Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Woej organiseert Week van de Jonge Mantelzorger

PERSBERICHT

Woensdag 1 juni start de Week van de Jonge Mantelzorger met als thema “Niet te missen!”. Want dat zijn deze kinderen en jongeren: zij zijn onmisbaar. Voor hun ouders of broertjes en zusjes. Het is belangrijk dat er aandacht en waardering is voor jongeren die opgroeien in een gezinssituatie die een grote impact heeft op hun leven. Voor hen organiseren Woej en SenW om de week een chillmiddag waar de kinderen en jongeren zowel afleiding als lotgenotencontact vinden. Ook wordt er meerdere keren per jaar een uitje georganiseerd.

Gianni Versloot, één van de jonge mantelzorgers, over de chillmiddag: “Het is een moment dat je even uit je omgeving bent en toch tot rust kan komen met anderen die jouw gevoelens/emoties ook kennen/herkennen.”

Rotary Voorburg heeft afgelopen najaar meer bekendheid willen genereren voor de Jonge Helden en daarom een actie opgezet om de Jonge Helden te steunen. Met de verkoop van bijzondere warmhoudbekers is er geld ingezameld, zodat de Jonge Helden ook eens zelf in het middelpunt staan en kunnen ontspannen met een uitje, excursie of feest. Er is maar liefst een bedrag van 3.000 euro ingezameld. De Rotary toont hiermee zijn betrokkenheid en steekt de kinderen en jongeren een hart onder de riem. Dankzij deze donatie kunnen de Jonge Helden goed in het zonnetje worden gezet, want dat verdienen deze kanjers! Zo gaan wij tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger gezellig een middag bowlen met als feestelijke afsluiter een etentje in een pannenkoekenrestaurant. Een uitje dat de kinderen zelf hebben uitgekozen.

Omdat Jonge Helden mantelzorgers zijn, staat op de reisbeker een afbeelding van een mantel. Inspiratie voor de afbeelding vond de Rotary in het beeld ‘de Mantel’ bij het gelijknamige zorgcentrum in Voorburg. Dit beeld is gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn (1947-2021), ook jarenlang een gewaardeerd lid van Rotary Voorburg.

Willy Tiekstra, bestuurder van Woej, is ook heel blij met het gedoneerde bedrag van de Rotary. “Wij zijn voornemens om met dit geld nog meer leuke activiteiten voor hen te organiseren. Zoals een dagje dierentuin, zwemmen in een subtropisch zwembad en er kunnen allerlei nieuwe spellen worden aangeschaft. Ook kan de chillruimte extra leuk worden aangekleed. Heel belangrijk is ook het verder uitbreiden van onze voorlichtingsactiviteiten rondom de jonge helden. Er zijn ideeën genoeg.”

De overhandiging van de donatie vond plaats op maandag 23 mei bij Woonzorgcentrum ‘De Mantel’ van Florence te Leidschendam. Hierbij waren naast vertegenwoordigers van de Rotary, medewerkers van Woej en SenW ook enkele jonge helden aanwezig.

Op de hoogte blijven van het project Jonge Helden of in contact komen?

Instagram: jongehelden_woej

Website: www.woej.nl/jongehelden

Foto’s: Ap de Heus