Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Woej helpt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen

Persbericht

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u informatie en advies om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen? Dan kunt u terecht bij een ouderenadviseur van Woej. Ook familieleden, mantelzorgers en professionals van ouderen kunnen contact opnemen.

Een ouderenadviseur denkt met u mee over onderwerpen waar u mee te maken kunt krijgen. Zoals vervoer en hulpmiddelen, activiteiten ondernemen, omgaan met eenzaamheid en vragen over zelfstandig wonen.

Enkele voorbeelden zijn: ‘Wat kan ik doen om mijn tijd zinvol in te richten? Ik kan geen auto meer rijden, hoe moet dat nu met vervoer? Het huishouden valt me zwaar, hoe kan ik hulp aanvragen?  Mijn partner is overleden, hoe kan ik daarmee omgaan? Mijn gezondheid wordt slechter, hoe kan ik me voorbereiden op de toekomst?’

De ouderenadviseur helpt u om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. En geeft informatie, advies, denkt met u mee en regelt praktische zaken om uw situatie te verbeteren. Zo nodig zorgt de ouderenadviseur voor bemiddeling of een doorverwijzing. U bepaalt zelf hoe u het het liefste wilt en wat u nodig heeft. Zo houdt u zelf de regie. Wij werken onafhankelijk; dat betekent dat wij los staan van zorgorganisaties.

De afspraken zullen in overleg met u bij u thuis of op een Woej-locatie plaatsvinden.
Aan de gesprekken met de ouderenadviseur zijn geen kosten verbonden.

Om in contact te komen met een ouderenadviseur kunt u bellen met Woej op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur via 070 – 205 47 50.