Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Vrijwilligerspunt wordt LVvoorElkaar: nieuw platform voor vrijwilligerswerk

PERSBERICHT

Het Vrijwilligerspunt is vanaf nu LVvoorElkaar: een online platform waar vrijwilligers én (vrijwilligers)organisaties elkaar makkelijk vinden en met elkaar in contact komen.  LVvoorElkaar is partner van NLvoorElkaar, hét landelijke platform voor  vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk.

Liesbeth van den Ende van LVvoorElkaar: “Het nieuwe platform sluit helemaal aan op de  actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligerswerk. De vrijwilliger van nu zet zich bijvoorbeeld graag in wanneer het hem of haar uitkomt: de eigen agenda is leidend; het vrijwilligerswerk moet flexibel zijn. Tijdens corona is gebleken, dat veel inwoners zich graag inzetten voor een ander. Het platform speelt daarop in door bijvoorbeeld een kalender met ‘korte klussen’ aan te bieden. En andersom kan ook: vrijwilligers kunnen zichzelf aanbieden en aangeven waarnaar ze op zoek zijn. Deze mogelijkheid maakt dat organisaties zelf ook kunnen zoeken naar passende vrijwilligers. De look & feel van LVvoorElkaar is hip en trendy en spreekt een breed publiek aan. “

Een nieuwe naam en platform, maar de dienstverlening blijft hetzelfde. Liesbeth: “Vrijwilligersorganisaties kunnen zoals altijd bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij het werken met vrijwilligers. En vrijwilligers helpen we met het vinden van passend vrijwilligerswerk. Ook inspireren we iedereen om zich als vrijwilliger in te zetten. En dat onder het motto: goed doen doet je goed!”

De prognoses voor LVvoorElkaar zijn veelbelovend. Zo is er een verwachte stijging van 46% nieuwe vrijwilligers. Ook  zullen jongeren zich meer inzetten; hier wordt zelfs een groei van 50% verwacht.

Laat je inspireren en neem een kijkje op www.LVvoorelkaar.nl.
Heb je vragen? Of wil je in gesprek over vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op via 070-3370377 of info@lvvoorelkaar.nl (ma t/m do)