Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Vrijwilligers en management Woej krijgen een training ‘Goed omgaan met dementie’

persbericht

De vrouw die in de supermarkt niet meer weet waarvoor zij ook al weer was gekomen. De verwarde man die omstanders op straat vraagt waar zijn huis is. Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt. Maar hoe ga je hier mee om?

Dat leerden de deelnemers tijdens een training afgelopen woensdag in de Oranjehoek. Twee trainers van Samen Dementievriendelijk leerden 12 deelnemers, vrijwilligers en managers van Woej, hoe zij dementie kunnen herkennen en vooral hoe ze er mee om moeten gaan.

Ook de directeur van Woej, Willy Tiekstra deed mee. Ze was erg enthousiast. Zij vertelde “Durf in zo’n situatie op iemand af te stappen. De trainers lieten ons kennis maken met de GOED-methode: stel iemand eerst gerust (G), maak oogcontact (O), vraag of je mag helpen en denk even (E) mee over een oplossing. Iemand met dementie mist op dat moment de informatie om dat zelf te doen. De D staat voor dankjewel, dat je iemand met dementie hebt geholpen.”

De deelnemers waren zeer tevreden over de training en raden ook anderen aan deze te volgen. Meer informatie is te vinden via www.samendementievriendelijk.nl.

Wilt u graag iets voor anderen betekenen? Heeft u wat tijd over? Word dan vrijwilliger bij Woej. Kijk op www.woej.nl/themas/vrijwilligers/ voor de vacatures. Neem voor meer informatie contact op door het contactformulier in te vullen of te mailen naar info@woej.nl. Of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 13:00 uur naar 070 – 205 47 50.