Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Voor wie gaat u het verschil maken?

Heeft u wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk als maatje of buddy maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Kom dan naar de vrijwilligersmarkt ‘Zorg voor Elkaar’ op zaterdag 15 september.

Maatje worden
Als maatje bezoekt u een buurtbewoner die eenzaam is. Of geeft u een gezin of kinderen extra aandacht. Gaat u erop uit met iemand met een beperking. Of bent u het luisterend oor voor een zieke. Zo werd studente Nicky door Buddy Netwerk gekoppeld aan Cor die MS heeft. Hij kwam hierdoor niet meer makkelijk buiten de deur terwijl hij dat wel graag deed. Nicky en Cor gaan vaak samen even een blokje om en dit zorgt dat Cor steeds meer gaat ondernemen en positiever in het leven gaat staan. En ook Emma van 14 die gekoppeld werd door Vitalis aan Samira. Emma noemt Samira inmiddels een ‘maatje voor het leven’ en voor Samira voelt het alsof ze een zusje er bij heeft. Als maatje maakt u hét verschil voor iemand bij u in de buurt.

Zorg voor elkaar
Op de vrijwilligersmarkt ‘Zorg voor Elkaar’ maakt u kennis met acht vrijwilligersorganisaties voor maatjesprojecten in Leidschendam-Voorburg. Want wat houdt het nou precies in om maatjes te zijn? En wat doet een maatje dan? Waarmee kunt u als maatje iemand anders helpen? Onder het genot van een kopje thee of koffie met wat lekkers ontmoet u medewerkers en vrijwilligers en krijgt u antwoord op uw vragen.

U kunt kennismaken met: Woej, Home-Start, Buddy Netwerk, REAKT, Vrijwillige Thuishulp, de Zonnebloem, Vrijwilligers Terminale Zorg en Vitalis. Elke organisatie richt zich op een andere doelgroep: ouderen, zieken, kinderen en volwassenen met een beperking of psychische kwetsbaarheid, kinderen, gezinnen of eenzame mensen.

Datum: zaterdag 15 september
Tijd: 13.00-16.00 uur, feestelijke opening om 13.00 uur door wethouder Rouwendal.
Locatie: De Plint, Prins Frederiklaan 7, Leidschendam
Website: zorgvoorelkaarlv.vrijwilligerspunt.nl