Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Spetterende kick-off Roze Olifant

Voorburg is een nieuw kunstproject rijker! Donderdag 6 juni is de spetterende kick-off van de Roze Olifant, een project voor psychisch kwetsbare mensen uit Voorburg. Het kunstproject is een samenwerkingsverband tussen Woej, Sport en Welzijn (SenW), Fonteynenburg, GGZ Rivierduinen en de Bibliotheek aan de Vliet. Doel van het project is mensen met een psychische kwetsbaarheid op laagdrempelige wijze kunst en cultuur te laten beleven.

Het kunstproject de Roze Olifant is voortgekomen uit ‘Gebundelde Kracht’, een samenwerkingsproject van de gemeente Leidschendam-Voorburg en diverse welzijns- en GGZ-organisaties. Deze bundeling van krachten is een voorbeeld van een project voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, waarin alle partijen samenwerken om participatie te bevorderen en stigmatisering tegen te gaan.

Krachten en kwaliteiten
Voor de Roze Olifant kunnen deelnemers kunstworkshops volgen van
Annemieke Fierinck (Mobiele Kunstbrigade), Juliette Pestel (Atelier Pestel) en Naomi Lamens (Praktijk eigen-zinnig-heid). De kunstenaars geven workshops op drie verschillende locaties in Voorburg. In het kunstproject wordt gebruik gemaakt van de krachten en kwaliteiten van de deelnemers. Hes van der Voort (herstelbegeleider bij Fonteynenburg): “Er zijn veel verborgen talenten aanwezig bij mensen. Via de Roze Olifant krijgen ze een kans om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze positieve ervaringen opdoen om op deze wijze mee te doen in de maatschappij.”

Gratis
De creatieve workshops vinden op diverse data plaats in de maanden juni, september en november. Dankzij sponsoring van de gemeente en Vlietwensen is meedoen gratis. De kunstworkshops zijn voor iedereen toegankelijk. Eva Willems-Hirsch (cultuurcoach bij SenW): Uit onderzoek en ervaringen in de praktijk is gebleken dat mensen met een psychische kwetsbaarheid veel baat hebben bij creatief bezig zijn. Het gezamenlijk kijken naar kunst en zelf kunst maken, kan op positieve wijze bijdragen aan hun herstel.”

Kick-off
Het kunstproject begint met de feestelijke kick-off op donderdag 6 juni bij Woej De Groene Loper, Van Royenstraat 2 in Voorburg. Tijdens de lancering vertellen de drie kunstenaars over hun workshops, zijn er lekkere hapjes en drankjes en een creatieve activiteit waaraan alle bezoekers mogen meedoen. Geïnteresseerden in de kick-off en/of de workshops kunnen zich aanmelden bij Hes van der Voort via: h.vandervoort@fonteynenburg.nl of bel 085-485 69 00. Geef bij de aanmelding van de kick-off even aan met hoeveel personen je komt.