Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Voorburg

Het Oranje Fonds verrast Stichting Woej met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds ons met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

We zijn erg blij met het Buurtcadeau. “Wij willen met de bijdrage van het buurtcadeau Wijk- en dienstencentrum de Groene Loper een opfrisbeurt geven. De Groene Loper is de ‘huiskamer’ van de wijk Bovenveen in Voorburg. Het wijkcentrum draait op vrijwilligers die in de buurt wonen en veel van de activiteiten worden door deze vrijwilligers georganiseerd. Met als doel dat buurtbewoners elkaar ontmoeten en leren kennen,” aldus Nouna Hamazasip, Gebiedscoördinator Voorburg bij Stichting Woej.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.