Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Luistergoud leert u écht te luisteren naar een ander

Persbericht

Speciaal voor vrijwilligers organiseert stichting Luistergoud twee gratis workshops. In deze workshops leert u écht te luisteren, want gesprekken waarin écht geluisterd wordt, zijn goud waard.

Met het aanbieden van vormings- en trainingsmogelijkheden wil Luistergoud lokale initiatieven ondersteunen die verbindingen tussen mensen versterken.

Luisteren lijkt passief, maar als je écht  naar iemand luistert is dat een actieve bezigheid. Je geeft niet alleen aandacht, maar je zet ook vaardigheden in. Vaardigheden die leiden tot een beter contact. Deze vaardigheden zijn: aandachtig zijn, aansluiten en doorvragen.

De eerste workshop ‘Actief luisteren’, is geschikt voor alle vrijwilligers die beter willen leren luisteren en een gesprek van waarde willen kunnen voeren.

De tweede workshop, ‘Verdiepend luisteren’, is speciaal voor vrijwilligers die de workshop actief luisteren hebben gevolgd of die al veel ervaring hebben met gesprekstechnieken.
In deze workshop leert u de vier lagen van een gesprek herkennen. Een verhaal gaat verder dan alleen de feiten. Ook emoties en gedachten bij de situatie spelen in een verhaal een rol. Net als de betekenis die de persoon eraan geeft. En het raakt ook aan de waarden die voor de ander van belang zijn. Deze vier lagen in een gesprek kunnen aangeboord worden. Na deze workshop bent u zich er nog meer van bewust dat u vragen moet stellen om een ander te begrijpen.

Workshop actief luisteren
Woensdag 29 maart op Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper in Voorburg van 13:00 – 15:30 uur. Adres: Van Royenstraat 2 in Voorburg.

Workshop verdiepend luisteren
Woensdag 12 april op Wijk- en dienstencentrum De Plint in Leidschendam van 13:00 – 15:30 uur. Adres: Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam

Aanmelden kan via www.lvvoorelkaar.nl/cursusaanbod/

Voor vragen over beide workshops kunt u contact opnemen met Maaike Smith (coördinator aanpak eenzaamheid) via 06 -302 085 44 of maaike.smith@woej.nl