Bel ons tussen 9.00 en 15.00 op 070-205 47 50

Cultuurmenu

Cultuurmenu, culturele activiteiten voor 55+

Het Cultuurmenu is voor senioren (55+) die thuis wonen en er minder makkelijk alleen op uitgaan. Minder mobiel, geen zin om ’s avonds de straat op te gaan en geen maatje die mee kan gaan, maar toch graag willen deelnemen aan culturele activiteiten? Met het Woej Cultuurmenu 55+ kunt u meerdere keren per jaar naar boeiende culturele activiteiten. Het pakket waaruit u kunt kiezen verandert 4 keer per jaar. Elk pakket bestaat uit 6 verschillende activiteiten. Omdat de inhoud van de pakketten per kwartaal wisselt, is er altijd iets voor u bij.

Gezellig samen naar de schouwburg

U gaat samen met een groep van maximaal 16 personen op stap naar de schouwburg om een voorstelling bij te wonen. Compleet met busvervoer van deur tot deur, een kopje koffie/thee vooraf en begeleiding in het theater.

Programma januari – maart 2020

Hieronder vindt u het programma voor januari – maart 2020. Door op de titel te klikken klapt meer informatie over de voorstelling automatisch uit. U kunt inschrijven tot 6 januari 2020

Heeft u vragen over het Cultuurmenu? Dan kunt u op werkdagen bellen op 070 205 47 50.

Cabaret: “En dan nu?” door Plien en Bianca
Datum en tijd: Maandag 27 januari 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 48,50 en Ooievaarspas € 33,50
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Cabaret door Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman, met typetjes, scherpe dialogen, humor en ontroerende hilariteit.
Regie: Patrick Stoof en Kees Prins


Show/Musical: “KINKY BOOTS” met o.a. Vajen van den Bosch, Naidjim Severina en Jonathan Demoor
Datum en tijd: Zondag 2 februari 2020 om 14.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 62,00 en Ooievaarspas € 44,00
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Komedie, geïnspireerd op de gebeurtenissen rond Steve Pateman en de W.J. Brooks Shoe Company in het Engelse Earls Barton.

Charlie Price erft de schoenenfabriek van zijn vader. De zaak loopt zo slecht dat hij – met tegenzin – de fabriek moet sluiten en het personeel ontslaan.
Maar dan krijgt Charlie bezoek van Lola. Lola heet eigenlijk Simon en is bokser van beroep, maar treedt ‘s avonds met veel verve op als cabaretzangeres.

Echter, de laarzen met hoge hakken die hij op het podium draagt zijn bedoeld voor dames, niet voor middengewicht boksers, en gaan dus heel snel stuk. Of Charlie daar een oplossing voor weet? Jazeker, zegt Charlie, en samen storten zij zich op de fetish-schoenenmarkt. De fabriek kan verder.

Kinky Boots is een Nederlandstalige bewerking, door Jurrian van Dongen, van de gelijknamige Broadway musical uit 2013 en de film uit 2005. De muziek en liedjesteksten zijn van Cyndi Lauper. Regie en choreografie: Martin Michel. 


Muziek: “CASABLANCA” door Ellen ten Damme en The Maple Orchestra

Datum en tijd: Donderdag 27 februari 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 46,- en Ooievaarspas € 32,25
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Ellen ten Damme maakt een muzikale reis van Parijs naar Casablanca, met  spannende ontmoetingen die de mooiste Franse liederen inspireren.
Een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw. 


Show/Musical: “SOY DE CUBA”, ticket naar een onvergetelijke reis
Datum en tijd: Vrijdag 13 maart 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 47,00 en Ooievaarspas € 32,75
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Soy de Cuba neemt u mee op reis naar het zonnige hart van Cuba. Passie, vrolijkheid, ritmische dansen, soulvolle zang en een bloedmooi liefdesverhaal speelt zich af tegen een achtergrond van een bruisend Havana. 

Een zeskoppig orkest, temperamentvolle choreografieën en authentieke filmbeelden dompelen u onder in het bruisende leven van Havana. Moeiteloos ontmoeten Cubaanse klassiekers als de Salsa, Mambo en Rumba nieuwe trends, waaronder streetdance en reggae. 

Soy de Cuba vertelt over een enorme passie voor dans en over die ene grote liefde in je leven. Het is het verhaal van de jonge Ayala die naar Havana gaat om haar geluk te zoeken. Aldaar belandt zij als danseres in een schitterende energieke wereld, maar leert ook snel de donkere kant van die wereld kennen: met intriges, jaloezie en rivaliteit. Ayala geeft niet op en zal zich als danseres bewijzen, en daarmee ook het hart van haar geliefde veroveren. 


Show/Musical: “MY LAND” Cirque Danse door de Recirquel Company Budapest
Datum en tijd: Donderdag 26 maart 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 45,00 en Ooievaarspas € 31,75
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Cirque Danse is een moderne vorm van theater. Het is een samensmelting van circus, dans, muziek en toneel; de ruige, adembenemende verrassing van het circus gecombineerd met de elegantie van ballet. Deze stijl is ontwikkeld door de Hongaar Bence Vági, artistiek leider van het gezelschap Recirquel uit Budapest.

Vanavond ziet u Recirquels nieuwste productie. In My Land bewegen de artiesten over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende muziekstukken uit Tatarstan, Moldavië en Oekraïne verrijken hun verhaal. De combinatie van dans, acrobatiek, muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken deze voorstelling een geslaagd voorbeeld van hedendaags ‘verhalend circus’.

Inschrijven?
U kunt zich hier inschrijven tot 6 januari 2020.

Heeft u vragen over het Cultuurmenu? Dan kunt u op werkdagen bellen op 070 205 47 50.