Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Cultuurmenu

Cultuurmenu, culturele activiteiten voor 55+

Het Cultuurmenu is voor senioren (55+) die thuis wonen en er minder makkelijk alleen op uitgaan. Minder mobiel, geen zin om ’s avonds de straat op te gaan en geen maatje die mee kan gaan, maar toch graag willen deelnemen aan culturele activiteiten? Met het Woej Cultuurmenu 55+ kunt u meerdere keren per jaar naar boeiende culturele activiteiten. Het pakket waaruit u kunt kiezen verandert 4 keer per jaar. Elk pakket bestaat uit 6 verschillende activiteiten. Omdat de inhoud van de pakketten per kwartaal wisselt, is er altijd iets voor u bij.

Gezellig samen naar de schouwburg

U gaat samen met een groep van maximaal 16 personen op stap naar de schouwburg om een voorstelling bij te wonen. Compleet met busvervoer van deur tot deur, een kopje koffie/thee vooraf en begeleiding in het theater.

Programma januari – maart 2020

Hieronder vindt u het programma voor januari – maart 2020. Door op de titel te klikken klapt meer informatie over de voorstelling automatisch uit. U kunt inschrijven tot 6 januari 2020

Heeft u vragen over het Cultuurmenu? Dan kunt u op werkdagen bellen op 070 205 47 50.

 

Muziek: “CASABLANCA” door Ellen ten Damme en The Maple Orchestra

Datum en tijd: Donderdag 27 februari 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 46,- en Ooievaarspas € 32,25
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Ellen ten Damme maakt een muzikale reis van Parijs naar Casablanca, met  spannende ontmoetingen die de mooiste Franse liederen inspireren.
Een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw. 


Show/Musical: “SOY DE CUBA”, ticket naar een onvergetelijke reis
Datum en tijd: Vrijdag 13 maart 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 47,00 en Ooievaarspas € 32,75
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Soy de Cuba neemt u mee op reis naar het zonnige hart van Cuba. Passie, vrolijkheid, ritmische dansen, soulvolle zang en een bloedmooi liefdesverhaal speelt zich af tegen een achtergrond van een bruisend Havana. 

Een zeskoppig orkest, temperamentvolle choreografieën en authentieke filmbeelden dompelen u onder in het bruisende leven van Havana. Moeiteloos ontmoeten Cubaanse klassiekers als de Salsa, Mambo en Rumba nieuwe trends, waaronder streetdance en reggae. 

Soy de Cuba vertelt over een enorme passie voor dans en over die ene grote liefde in je leven. Het is het verhaal van de jonge Ayala die naar Havana gaat om haar geluk te zoeken. Aldaar belandt zij als danseres in een schitterende energieke wereld, maar leert ook snel de donkere kant van die wereld kennen: met intriges, jaloezie en rivaliteit. Ayala geeft niet op en zal zich als danseres bewijzen, en daarmee ook het hart van haar geliefde veroveren. 


Show/Musical: “MY LAND” Cirque Danse door de Recirquel Company Budapest
Datum en tijd: Donderdag 26 maart 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 45,00 en Ooievaarspas € 31,75
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Cirque Danse is een moderne vorm van theater. Het is een samensmelting van circus, dans, muziek en toneel; de ruige, adembenemende verrassing van het circus gecombineerd met de elegantie van ballet. Deze stijl is ontwikkeld door de Hongaar Bence Vági, artistiek leider van het gezelschap Recirquel uit Budapest.

Vanavond ziet u Recirquels nieuwste productie. In My Land bewegen de artiesten over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende muziekstukken uit Tatarstan, Moldavië en Oekraïne verrijken hun verhaal. De combinatie van dans, acrobatiek, muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken deze voorstelling een geslaagd voorbeeld van hedendaags ‘verhalend circus’.


Klucht/toneel: “HEEL HOLLAND LACHT” met Arijan ‘Adje’ van Bavel, Sabine Beens en Onno Innemee
Datum en tijd: Dinsdag 14 april 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 42,00 en Ooievaarspas € 30,25
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Een taartenwinkel om nooit te vergeten.

Maak kennis met de strenge eigenares die zich overal zorgen over maakt (behalve over haar taarten) en de slungelige Eddy die de zaak draaiende houdt. Wat doet die klant die dagelijks langskomt maar nooit iets bestelt? Wat gebeurt er met al die taarten?

Heel Holland Lacht knipoogt sluiks naar een bekend televisieprogramma en staat garant voor een avond ongebreideld plezier.

De rollen worden vertolkt door Arijan ‘Adje’ van Bavel, Sabine Beens en Onno Innemee. Dat is heel veel werk, want deze drie acteurs vertolken gezamenlijk dertien rollen.

Heel Holland Lacht is een productie van het Theater van de Klucht, met producent Arijan van Bavel en regisseur Paul van Ewijk.


Muziek Klassiek: SAINT SAËNS, BRAHMS en TANGO door het Flex Ensemble
Datum en tijd: Donderdag 23 april 2020 om 19.30 uur
Locatie: Het Veur Theater, Leidschendam
Prijs: € 31,50 en Ooievaarspas € 22,25
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Kamermuziek door het Flex Ensemble, bestaande uit Endri Nini (piano), Kana Sugimura (viool), Anna Szulc-Kapala (altviool) en Martha Bijlsma (cello). Op het programma staan het weinig gehoorde pianokwartet in Bes opus 41 van Camille Saint-Saëns, het pianokwartet in G opus 25 van Johannes Brahms en muziek uit het Tango repertoire (Flex staat voor Flexibel…).

De leden van het Flex Ensemble studeerden aan de Hochschule für Musik in Hannover en volgden inspirerende masterclasses; zij ontvingen lessen van onder meer het Juilliard String Quartet, één van Amerika’s grote strijkkwartetten.

Sinds 2012 geeft het Flex Ensemble concerten binnen en buiten Europa, met programma’s variërend van klassieke en romantische tot moderne werken. Hun presentaties bevatten origineel werk van vooraanstaande componisten, evenals samenwerkingen met dans, theater en beeldende kunst.


Muziek: “BRAKLAND” door Leoni Jansen, Carel Kraayenhof en Jeroen van Veen
Datum en tijd: woensdag 6 mei 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 38,00 en Ooievaarspas € 28,25
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Van licht klassiek via folk tot pop met Carel Kraayenhof (bandoneon), Jeroen van Veen (piano) en Leoni Jansen (zang). Vanavond brengen zij muziek van Randy Newman, Max Richter, Erik Satie, Sting, George Ivanovitch Gurdjieff en diens leerling Thomas Alexandrovich de Hartmann.

De muziek wordt uitgevoerd zowel in oervorm als in eigentijdse arrangementen en van a capella tot puur instrumentaal.


Cabaret: “NU” door Claudia de Breij
Datum en tijd: donderdag 14 mei 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 43,50 en Ooievaarspas € 31,00
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Claudia de Breij: ze is vrolijk, maar ook een beetje bang. Bang voor oorlog en dat je dan moet schuilen. Daarover kun je zingen, of je kunt er iets aan doen. 
Doen, ja, maar wat? Trotseren we de golven van de geschiedenis zoals Willem van Oranje en Mahatma Ghandi dat deden, of doen we als Piet van de lokale fanfare uit het dorp van onze jeugd? Wat Claudia zeker weet: er aan beginnen doen we NU.


Muziek: “TRIBUTE TO BARBRA STREISAND” door Petra Berger
Datum en tijd: donderdag 11 juni 2020 om 19.30 uur
Locatie: Rijswijkse Schouwburg
Prijs: € 39,00 en Ooievaarspas € 28,75
Bijzonderheden: Vooraf koffie/thee, in de pauze een drankje

Met dit concert keert Petra Berger terug naar de oorsprong van haar kinder-droom om zangeres te worden. Zij vertelt het boeiende verhaal van haar grote voorbeeld, Barbra Streisand: hoe deze ondanks haar moeilijke jeugd de ab­solute top wist te bereiken. Met haar orkest brengt zij vertolkingen van klas­siekers als Don’t Rain on my Parade, People, The Way we Were en Evergreen.

Petra staat bekend om haar vocale veelzijdigheid en kwaliteit. Tel daar bij op haar persoonlijke bewondering voor Streisand, en alle ingrediënten voor een mooie hommage zijn aanwezig.

Inschrijven?
U kunt zich hier inschrijven tot 12 maart 2020.

Heeft u vragen over het Cultuurmenu? Dan kunt u op werkdagen bellen op 070 205 47 50.