Bel ons tussen 9.00 en 13.00 op 070-205 47 50

Dag van de Mantelzorg 2019

De dag van de Mantelzorg op zaterdag 9 november 2019 is een landelijk en jaarlijks terugkerend moment om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorgers vinden het zorgen voor een naaste de gewoonste zaak van de wereld. Tijdens de dag van de mantelzorg wordt er voor de mantelzorgers gezorgd als waardering voor hun toewijding. Het is een dag vol ontspanning, gelijkgestemden ontmoeten, gezelligheid en opladen.

Bent u een mantelzorger die voor iemand zorgt die in de gemeente Leidschendam- Voorburg woont, dan bent u van harte welkom. U hoeft zelf dus niet in de gemeente te wonen.

U bent van harte uitgenodigd langs te komen bij het Raadhuis op Raadhuisplein 1 in Leidschendam. Noteer alvast deze datum in uw agenda!

Op 9 november wordt er ook aan de jonge mantelzorgers gedacht. Na de borrel vertrekt er een bus naar de Uithof waar de jonge helden nog een gezellige avond in het verschiet hebben.  Meer informatie vind je op woej.nl/jongehelden (Let op: er is maar beperkt plek, dus geef je snel op)

In 2018 zijn er meer dan 100 mantelzorgers in de watten gelegd. Ook dit jaar zal de dag gevuld zijn met activiteiten ter ontspanning. Denk aan massages, muziek, manicure, een kapper, een lekkere lunch, verschillende activiteiten van line dance tot een pub quiz en ter afsluiting een loterij en gezellige borrel. Geen zin in een workshop maar wel in gezelligheid? Een potje schaken of een kaartje leggen behoort ook tot de mogelijkheden.

En dat allemaal om de mantelzorger de waardering te geven die hij of zij verdient. Komt u ook een dagje genieten, ontspannen en ontmoeten op zaterdag 9 november?

Mantelzorgwaardering
Mantelzorg wordt hoog gewaardeerd. Daarom kunnen mantelzorgers ook dit jaar een mantelzorgwaardering aanvragen. Wethouder Jan Willem Rouwendal: ”Het is een gebaar waarmee we aangeven hoezeer we waarderen dat mensen er voor elkaar willen zijn. Mantelzorg verlenen kan heel zwaar zijn, hoe graag mensen het ook doen.”
Wilt u meer informatie over de mantelzorgwaardering, bijvoorbeeld hoe u het aan kunt vragen, ga dan naar mantelzorglv.nl

Aanmelden
Aanmelden voor de dag is niet nodig, u kunt gewoon in en uit lopen. Komt u liever niet alleen? U mag iemand meenemen. Om deel te nemen aan een bepaalde activiteit of workshop dient u zich op de dag zelf op te geven. Houdt er rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen zijn voor de activiteiten of workshops.

Jonge mantelzorgers dienen zich via woej.nl/jongehelden aan te melden, in verband met de beperkt aantal plekken.

Het adres is:
Raadhuisplein 1
2264 BP Leidschendam

Komt u met het openbaar vervoer? Bussen 45 en 46 stoppen op loopafstand van het Raadhuis.

Programma
09.30 – 10.00Inloop met koffie, thee en iets lekkers
10.00 – 10.30 Officiële opening door wethouder J.W. Rouwendal
10.30 – 13.00Deel 1 workshops en activiteiten
13.00 – 14.00Lunch
14.00 – 16.00Deel 2 workshops en activiteiten